press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/11

             

              DOBRODOŠLI NA SAJT

 

              MOZAICI PAŠTROVIĆA

 

                 -JOVAN KENTERA-   

 

e-mail : pacamosaic@gmail.com

 

 

tel: + 382 69 029 460

AKTUELNO

Umjetnik Jovan Paka Kentera živi i stvara na Svetom Stefanu.
Stvara radove od raznog kamena i tako nastaju jedinstveni mozaici sa najraznijim motivima, bojama i nijansama, kojima se može ukrašavati životni i radni prostor.
Pored toga što se mogu uokvireni kačiti na zid, ovi atraktivni radovi se mogu ugrađivati i postaviti-ugraditi u enterijere i eksterijere, po željenim mjerama i sa motivima koje poželi kupac.
Jovan tokom dana stvara i u Tržnom centru “Plaza” u Budvi, u prizemlju, preko puta galerije, gdje provede i do šest sati. Tu je izloženo njegovo stvaralaštvo koje često privuče pažnju posjetilaca, a tokom rada na novim mozaicima česta je interakcija sa zainteresovanima. „Škola mozaika” je projekat koji Jovan pokreće i čiji će rad biti podijeljen po grupama. Sa najmlađima, djecom, odlaziće na budvanske plaže gdje će nalaziti kamenčiće i poslije toga, kroz prijatno druženje, kreirati nove mozaike, koji će prvo spontano, a kasnije planirano nastajati.
Odrasle će učiti prvo pripremi kamena za nastajanje mozaika, tehnikama obrade, vještinama, a kreacije će prepustiti njihovim željama ili im davati savjete i skice, ako bude potrebno.